De Bron

De Bron

Als de natuur water creëert dat zo heerlijk, zuiver én parelend is, dan geef je best héél speciale aandacht aan bescherming. Bescherming van ons unieke, natuurlijk licht bruisende mineraalwater, maar ook van de natuur die het ons schenkt.

Title H2

Het ritme van de bron.
Ons eerste engagement: we respecteren het ritme van onze bron en bottelen enkel wat de natuur te veel heeft. De bron wordt dus nooit uitgeput, al is dat voor BRU® nooit écht een risico. Ons water ontspringt namelijk op meer dan 400 meter hoogte, in het groene hart van de Ardennen. Dat is een absolute toplocatie, want dankzij de hoge neerslagkans valt hier 1.200 liter neerslag per vierkante meter. Dat is 2 keer zoveel als in Oostende en 1,5 keer zoveel als in het centrum van het land. De ondergrond is hier dus altijd vochtig, waardoor er nooit een gebrek is aan BRU® water.

Title H2

100% zuiver, 100% beschermd.

Als je de unieke zuiverheid van water wilt garanderen, is een strikte bescherming van de bron essentieel. In 1981 werd daarom een uitgestrekte veiligheidsperimeter ingesteld rond onze bron. Vandaag beslaat die perimeter 4.250 hectare.

Title H2

Andere beschermingsmaatregelen.

We treffen nog veel meer maatregelen om de natuurlijke zuiverheid van ons water te beschermen. Zo is binnen de veiligheidszone geen landbouw of industrie toegelaten. Ook meststoffen of pesticiden zijn verboden, net als strooizout. Al die producten kunnen namelijk in de ondergrond binnendringen, waar ze het natuurlijke evenwicht verstoren. Tenslotte wordt er in ons gebied heel nauwgezet toegekeken op bouwmaterialen en gebruikte brandstoffen.

Strikte kwaliteitseisen.

Strikte kwaliteitseisen.

Kwaliteit is superbelangrijk. Daarom hebben we een team kwaliteitsinspecteurs, die het water dagelijks controleren. En ook al is de minerale samenstelling van BRU® stabiel, toch wordt ons water bij iedere boring gecontroleerd op onzuiverheden. We nemen dus altijd het zekere voor het onzekere!

Een goed beschermde omgeving.

Een goed beschermde omgeving.

We hebben veel aandacht voor biodiversiteit: toen onze bottelarij in 2001 verhuisde van zijn oorspronkelijke plek in Stoumont naar een groter terrein in Lorcé, hebben we extra moeite gedaan om de natuur op de oude site (een natuurgebied van 1 hectare) weer in ere te herstellen.

Nog méér groene maatregelen.

Nog méér groene maatregelen.
  • We gebruiken 100% groene elektriciteit.
  • Het afvalwater van onze bottelarij wordt gezuiverd in onze eigen zuiveringsinstallatie.

Title H2

Uit het hart van de Belgische Ardennen.

BRU® water ontspringt natuurlijk licht bruisend vlakbij het Ardense dorpje Stoumont. De bron ligt in een prachtig beschermd groengebied van 4.250 hectare, waar de ondergrond een specifieke minerale samenstelling heeft. Daardoor krijgt ons water zijn perfect neutrale smaak.